SiMAP Easy Control tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden samaan aikaan pienentää hiilijalanjälkeä, parantaa asumismukavuutta ja säästää lämmityskuluissa. SiMAP Easy Control on helpoin ja nopein tapa päivittää rakennuksen olemassa oleva lämmitysjärjestelmä älykkääksi langattomaan mittaamiseen perustuvaksi lämmityksen säätöjärjestelmäksi.

Peruslaitteisto sisältää lämmityksen säätöön kytkettävän tukiaseman ja 10 langatonta huoneanturia. Laitteiston hinta on 1800 euroa (sis.alv.), ja sen asentamiseen menee vain pari tuntia. Laitteiston käyttöön ei tarvita palvelusopimusta, eikä siihen liity kuukausimaksuja. Saavutetun energiansäästön kautta takaisinmaksuaika on tyypillisessä kerrostalossa alle yksi vuosi.

Miten Easy Control toimii?

Talojen lämmitystä säädetään perinteisesti ulkolämpötilan perusteella. Mitä kylmempää ulkona on, sitä lämpimämpää vettä lämmityskierrossa kiertää. Säätötapa huolehtii siitä, että talvella patterit ovat lämpimämpiä kuin kesällä, mutta se ei ota todellista sisälämpötilaa millään tavalla huomioon.

SiMAP Easy Control mittaa jatkuvasti rakennuksen sisätilojen keskilämpötilaa ja säätää lämmitystä sen perusteella. Jos rakennuksen sisätiloissa on liian viileää, lämmityskierrossa olevaa vettä lämmitetään enemmän ja päinvastoin. Tällä tavalla saavutetaan paljon tasaisemmat olosuhteet sisätiloissa.

Mukavuuden paranemisen lisäksi sisälämpötilaan perustuva säätötapa säästää merkittävästi energiaa. Rakennukseen sisälle tulee lämpöä lämmitysjärjestelmän lisäksi auringosta, asukkaiden käyttämistä sähkölaitteista sekä myös ihmisistä itsestään. Kaikki nämä tekijät vaihtelevat aikaa myöten; pilvisellä säällä ei aurinko paista, ja aamuyöstä harva laittaa ruokaa.

Perinteisessä lämmitysjärjestelmässä näin vaihtelevia tekijöitä ei voida ottaa huomioon, koska sisälämpötiloja ei mitata. Tästä syystä liiallisen kylmyyden välttämiseksi rakennusta pitää lämmittää sen pilvisen hetken mukaan, jolloin asukkaat eivät juuri käytä sähkölaitteita. Tämä varmuuden vuoksi lämmittäminen johtaa kuitenkin siihen, että aurinkoisella säällä rakennus on liian lämmin. Liiallinen lämpö ja etenkin lämpötilan vaihtelu tekee asumisesta epämukavaa, mutta sen lisäksi ylilämmittäminen vie energiaa, kasvattaa hiilijalanjälkeä ja kuluttaa rahaa.

SiMAP EasyControl pystyy huomioimaan kaikki lisälämmönlähteet, jolloin ylilämmittämistä ei tarvita. Lisäksi tasaisena pysyvä sisälämpötila monessa tapauksessa mahdollistaa lämpötilan laskemisen esimerkiksi puolella asteella, koska perinteisen säätötavan heikkouksien vuoksi rakennuksia yleensä pidetään terveellisen asumisen kannalta liian lämpimänä.

Paljonko säästöä syntyy?

Sisälämpötilaan perustuvaan lämmityksen säätöön siirtymisen tuomat säästöt riippuvat monesta tekijästä. Paikallinen energian hinta vaikuttaa rahallisiin säästöihin, ja talon lähtötilanne lämpötilojen suhteen on myös olennainen. Jos talo on ollut epämukavan kylmä, säästöjä syntyy vähemmän, mutta tämä on varsin harvinainen tilanne.

Tyypillisessä suomalaisessa 40 asunnon kerrostalossa lämmitysenergian kulutus on noin 480 MWh vuodessa. Sisälämpötilaan perustuvaan lämmitysjärjestelmään siirtyminen säästää tyypillisesti noin 8 % vuotuisesta lämmitysenergian kulutuksesta. Jos energia maksaa lämmityskaudella 60 €/MWh, rahallinen säästö on noin 2300 €/vuosi, jolloin järjestelmä maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisellä lämmityskaudella.

Jos esimerkin talo käyttää helsinkiläistä kaukolämpöä, sen hiilijalanjälki pienenee noin 6,5 tonnia vuodessa. Tämä vastaa kahden bensiinikäyttöisen henkilöauton vuotuisia päästöjä!

Edellä käytetty 8 %:n säästölukema on sisälämpötilaan perustuvaan säästöön siirtyneiden suurten kiinteistönomistajien raportoima säästölukema. SiMAP:n järjestelmiä on Suomessa asennettuna jo 55 000 asunnossa, jotka ovat 1 500 rakennuksessa. Valtaosa asiakkaistamme on suuria ammattimaisia kiinteistönomistajia ja kiinteistöjen sisäilma-asiantuntijoita.

Kuinka voin hankkia järjestelmän?

Ota yhteyttä myyntiimme soittamalla 09 477 0570, lähettämällä sähköpostia myynti(at)simap.fi tai käyttämällä yhteydenottolomaketta! Voit ostaa järjestelmän sellaisenaan ja hoitaa asennuksen itse — asentaminen ei vaadi ammattipätevyyksiä — tai voimme hoitaa asennuksen puolestasi kumppaniverkostomme kautta.

Lisätietoja

Perustietoa järjestelmästä voit lukea järjestelmän esitteestä (PDF). Ja vastaamme tietenkin mielellämme kysymyksiisi, ota rohkeasti yhteyttä!