[ultimate_heading main_heading=”Pysyvät ja väliaikaiset mittaukset” alignment=”left”][/ultimate_heading]

Kiinteistöä ei voi hallita ilman tietoa ja tietoa ei ole ellei mittaa.

Tiedon tuottamisen perusta on hyvin toteutetussa mittaamisessa. Hetkellinen mittaus on aina erittäin virhealtis, koska niin monet tekijät muuttuvat jatkuvasti. Siksi mittauksen pitää olla mahdollisimman pitkäkestoista, jotta lyhyet “luonnolliset” vaihtelut erotetaan ja voidaan poistaa. Mittauksen pitää olla myös kattavaa, jotta korjaus voidaan tehdä oikein kohdistaen.

Laadun varmistamisessa kattavalla mittauksella on aivan keskeinen merkitys.

SiMAP on ensimmäisenä Suomessa tarjonnut asiakkailleen jo viiden vuoden ajan sekä kattavan, että jatkuvan huoneistokohtaisen mittauksen asuinkiinteistöihin. Mittaustapamme on saavuttanut kiinteistöomistajien taholla niin suuren suosion, että muutkin valmistajat ovat nyt tänä vuonna esitelleet vastaavia, mutta ei niin kattavia mittausratkaisuja.

Mittauksen voi toteuttaa pysyvänä asennuksena käyttäen langallisia tai langattomia huoneantureitamme tai väliaikaisessa mittauksessa käyttäen helppoasenteisia mittaussalkkujamme langattomin anturein.

Pysyvään asennukseen tarkoitettu anturimme mittaa:

  • lämpötilaa
  • suhteellista kosteutta
  • ilmanpainetta (tiettävästi ainoa laatuaan maailmassa)
  • asuntokohtaista vedenkulutusta (erillinen anturi)

kiinteistön pysyvät mitttaukset

Näillä mittauksilla saadaan erittäin hyvä kuva lämmityksen ja ilmanvaihdon toimivuudesta tiloissa.

Väliaikaisia mittauksia varten edellämainittujen lisäksi mittaussalkkumme mittaa:

  • hiilidioksidia
  • virtaviestiä
  • yms.

SiMAP-järjestelmässä kerätty mittaustieto ei koskaan katoa. Meillä on tietoa jo viiden vuoden ajalta.

Animaatiot!

Esitteen takasivusta muokataan pdf – sis kuvia antureista. 

Klik – lisätietoa!

Tähän salkku + anturit kuva?

Grafiikka teknisestä ratkaisusta.

Lataa Mittaus-ohjeita

Ota yhteyttä

Puhelimella
+358 9 4770 570

Sähköpostilla
asiakaspalvelu@simap.fi

Lähetä viesti

Lähetä

mittaus_pysyvaSiMAP-mittaus toteutetaan asentamalla jokaiseen mittauspisteeseen (esimerkiksi asunto tai työtila) yksi mittausanturi. Näin saadaan kattava kuva kiinteistön olosuhteista. Samalla huoneanturilla mitataan:

• sisätilan lämpötilaa
• sisätilan suhteellista kosteutta
• ja tarvittaessa myös rakennuksen tilojen paine-eroja. SiMAP on ainoa järjestelmä, jolla on mahdollista toteuttaa rakennuksen kaikkien tilojen kattavaa ja jatkuvaa paine-erojen mittausta.
• Mittaus on reaaliaikaista, paitsi paine-eron mittauksessa. Siinä mittaustulokset ovat edelliseltä päivältä.

Järjestelmään voidaan liittää myös asuntokohtaisen vedenkulutuksen mittaus erillisellä anturilla. Kaikki mittaukset käyttävät samaa radioverkkoa, jolloin mittauksien lisääminen on helppoa ja edullista.

Paine-eromittaus

Rakennuksen oikein säädetty ilmanvaihto on tärkeää niin energianhallinnan, asumisterveyden kuin kiinteistön kunnossapysymisenkin kannalta. Si-Tecno Oy on tuonut ensimmäisenä maailmassa markkinoille langattoman mittausjärjestelmän, jolla mitataan rakennuksen ilmanvaihdon tasapainoa jatkuvasti. SiMAP®-järjestelmä on helposti asennettavissa myös olemassa oleviin rakennuksiin.
paine-eron pdf tulee tähän

Radioverkosta pilvipalveluun

Anturit voivat olla langattomia tai langallisia, riippuen tarvittavasta toteutuksesta. Langattomien antureiden asennus on nopeaa, vain pari minuuttia, kun poraamista ei tarvita. Langattomat anturit toimivat paristoilla, joiden käyttöikä on useampi vuosi. Mittausverkon toimintaa varten tarvitaan antureiden lisäksi SiMAP-keskus tiedonsiirtoon. SiMAP-keskus on sama, jota käytetään myös lämmityksen säätöön. Anturit lähettävät mittaustiedot keskukseen, joka lähettää tiedot edelleen Internetiin valvomo-ohjelmaan. Valvomo-ohjelmasta on mahdollista rakentaa silta asiakkaan järjestelmiin. Mittaustietoja voidaan helposti seurata milloin tahansa, ja mittaustiedot säilyvät aloituksesta lähtien pilvipalvelussa.

mittaus_valiaikainenTähän tekstiä väliaikaisesta mittauksesta.