Ensimmäinen OptiControl™ Asuntosäätiölle

SiMAP asensi tänään ensimmäisen Asuntosäätiölle tulevan OptiControl™ ratkaisun Vantaalle. Kohde on varsin tavanomainen suomalainen 90-luvun kerrostalo, jossa on 55 asuntoa neljässä rapussa.

Asennus sujui varsin mukavasti. Kahdelta asennusparilta meni työpäivän verran aikaa kohteen asentamiseen. Asennussääksi sattui mukavan kirkas ja raikas (alle –10 °C) talvipäivä, joten onneksi talon lämmitystä ei tarvinnut katkaista asennuksen ajaksi. Asukkailta olisi silloin voinut tulla ihan ansiostakin palautetta.

Päivän aikana rakennukseen asennettiin 157 olosuhdemittausta sekä 216 patteritermostaattia. Mittauksen ja säädön piiriin otettiin luonnollisesti kaikki huonetilat 55 asunnossa, minkä lisäksi mittauksia ja älytermostaatteja on jonkin verran myös yleisissä tiloissa. Säädön asentaminen esimerkiksi rappukäytäviin on hyvinkin perusteltua, koska tällä tavoin yleisiä tiloja voidaan pitää hallitusti viileämpinä kuin asuntoja.

Asennuksessa meni keskimäärin seitsemän minuuttia asuntoa kohden, joten emme joutuneet kovin paljon häiritsemään asukkaiden rauhaa. Maskeja ja hansikkaita kului useampi sata paria, turvallisuus ennen kaikkea.

Mitään suurempia erikoisuuksia tai ongelmia ei vastaan tullut, ja OptiControl™ näyttää lähteneen varsin mukavasti käyntiin. Odotamme suurella mielenkiinnolla nimenomaan tämän talon mittaustuloksia, koska talossa on aikaisemminkin ollut asuntokohtaiset mittaukset. Näin pääsemme toivottavasti vertailemaan ennen ja jälkeen ollutta tilannetta. Mielenkiintoa lisää myös se, että tänä talvena on ollut varsin vaihtelevia säitä. Joten vaikka tietenkin toivomme mukavia aurinkoisia pikkupakkasia hiihtolomille, säiden vaihtelu ei kovin paljon haittaisi.

Share via